top of page

Műszeres diagnosztika

vicardio300-1.jpg
VICARDIO VIZSGÁLAT

VICARDIO vizsgálat = 3 dimenziós EKG vizsgálat

(12 csatornás EKG, 3 dimenziós "szívkép" elemzéssel)

Mit jelent a "szív-kép" analyzise?

A szívének képe egy "pillanatfelvétel" , amelyet speciális algoritmus segítségével az elektrokardiogram jele által tartalmazott információkból nyerünk.

A Vicardio a szív funkcionális állapotának és a stressz (kémiai, fizikai, táplálkozási, psychés, környezeti) általi terhelésének kiértékelésére szolgáló biofizikai mérő és értékelő módszer, amely hagyományos EKG méréssel összekötött 3D (dimenziós) megjelenítést biztosít.

A Vicardio "információ-mikroszkópja" leméri és kiszámítja a stressz-terhelését és grafikusan ábrázolja a szívműködést, valamint a szív funkcionális paramétereit.

Egy speciális kibernetikus algoritmus segítségével történik az EKG jelek mikro eltéréseinek kiértékelése, melyeket a szem már nem tud érzékelni. Az így kinyert többlet információ segítségével a készülék nem csak kiértékeli a kapott információt, hanem vizuálisan megjeleníti a szív háromdimenziós képét, (topológiai leképezés az EKG jelek vektorgrafikus megjelenítése), és a szükséges figyelmeztetést is megadja amennyiben a kapott érték egy átlagos értéktől lényegesen eltér.

A Vicardio nem állít fel diagnózist; viszont olyan finom elektrofiziológiai eltérések felismerését teszi lehetővé, amelyek a szív komolyabb megbetegedését előzhetik meg. Továbbá utalhatnak bizonyos egyéb eltérésekre is. Adott esetben az orvos további orvosi vizsgálatokat javasolhat a páciensnek.

Amennyiben a Vicardio nem állapít meg eltérést, az még nem zárja ki biztosan a szív hibás működését, illetve más betegséget, hiszen lehet egy szívbetegségnek, un. kompenzált formája is, amikor nem okoz panaszt, vagy csak megterheléskor jelez problémát a betegnek.

A VICARDIO vizsgálat célja:

 • Megelőzés: egészséges személyek szívvizsgálata a lehetséges (eddig ismeretlen) rizikófaktorok szűrésére

 • Veszélyeztetett csoportba tartozók szűrővizsgálata megelőzés céljából /pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, alkohol, fokozott feszültséggel járó munkakör/

 • Különböző stresszek szívhatásának vizsgálata

 • Az aktuális stressz-terhelés kiértékelése

 • Kezelt szívbetegek állapotának nyomon követése

 • Adott gyógyszeres kezelés szívhatásának vizsgálata

 • A szív funkciójának - adott esetben- kedvezőtlen változása esetében időben jövő figyelmeztetés

Kinek lehet szüksége a vizsgálatra?

 • Aki foglalkozása során, vagy pedig otthon gyakran áll feszültség (stressz) hatása alatt.

 • Aki lehetőleg biztos akar lenni afelől, hogy ezáltal nem alakultak ki a szívfunkciójában kedvezőtlen változások.

 • Aki orvosi kezelés alatt áll és a mindenkori állapotáról információt szeretne kapni rendszeresen, hogy még időben orvoshoz fordulhasson szíve állapotának rosszabbodása esetén.

 • Aki gyakran áll lelki megterhelés (pl.: sport következtében, üzleti utazásai alkalmával) alatt és meg szeretne győződni arról, hogy szíve elektromos működési -folyamatában nincs semmilyen kedvezőtlen eltérés sem.

 • Aki nem táplálkozik megfelelően és akinél így hiányállapot alakul ki bizonyos nyomelemek vonatkozásában (pl.: kálium, magnézium, stb.) Ezeknek az elemeknek jelentős hatása ismert a szív működésében. A hiányállapot a szív-stressz helyzetét jelenti.

Milyen gyakran érdemes a vizsgálatot elvégezni?

Ajánlatos évente egy alkalommal a vizsgálat, amely felvilágosítást ad a paciensnek és orvosának is arra vonatkozóan, hogy mennyi terhelés érte a szívét.

Sensitivefood2.jpg
BEST-MSAS VIZSGÁLAT

Nincs annál rosszabb érzés, mintha az embernek valami egészségügyi problémája van és az orvosok nem jönnek rá, mi lehet az oka. Ilyenkor tehet nagyon jó szolgálatot a góckeresés, mely feltárhatja az valódi okot, melyet ha kezelnek, végre visszabillenhet állapotunk az egészséges mederbe.

Egészséged hosszú távú védelme érdekében ajánlott felkutatni minden gócot a szervezetedben. Ezt képzeld el úgy, mint egy belső radart, ami egytől-egyig leleplezi a benned bujkáló kórokat, és segít, hogy célzottan számolhass le azokkal.

Ha már régóta nem jó a közérzeted, érzed, hogy valami nincs rendben és csak ülsz az orvosi várókban valós javulás, vagy eredmények nélkül, akkor érdemes egy góckeresés keretében utána járni a problémának.

Épp ezért, ha:
Ok nélkül rosszul érzed magad,
A nyirokcsomóid gyulladást jelezve megduzzadnak,
A hajad csomóban gyűlik össze a lefolyóban,
A fogaid sorvadnak, az ínyed vérzik,
Akkor nem érdemes elhessegetni a problémát, az említett tünetek hátterében valószínűleg egy gyógyításra szoruló góc-probléma áll

A góc egy kóros folyamat eredménye, ami testünk valamely pontján alakul ki, és valamely más szervünkben vagy szervrendszerünkben betegséget, azaz állandó gyulladást okoz , és logikai úton megmagyarázhatatlannak tűnő tüneteket produkál. Mindez úgy lehetséges, hogy a tünettel nem rendelkező gócpontban elszaporodnak a baktériumok, melyek a véráramon keresztül eljutnak a szervekhez, a legyengült szervezetet megtámadják és megbetegítik.

Ez a folyamat végül test szerte tüneteket okoz, de nem feltétlenül ott, ahol maga a góc is jelen van. Ezért kell mielőbb megkeresni, hogy gyógyítani lehessen. Lehet ez egy fájdalom nélküli gyulladt fog is akár.

Most gyorsan, könnyedén és teljesen fájdalommentesen derítheted ki, hogy góc áll-e bizonyos tüneteid hátterében vagy sem! Vizsgáltasd ki magad te is most a Benyovszky Orvosi Központban fantasztikus áron és az esetleges gócpont megszüntetésével szüntesd meg a járulékos kórokat is! Egy nagyon alapos, átfogó góckutatáson vehetsz részt, mely során a tested 64 pontján vizsgálják meg a gócokat, mivel a mandulán és a fogakon kívül még számos területen rejtőzhet benned góc.

A Yamamoto Intézet vizsgálata során a következő „góclelőhelyeket” térképezik fel: bursa, fogíny, anyaméh, garat, gége, gégefő, hipofízis, hypothalamus, porc, máj, ízület, csont, keresztcsont, szeméremcsont, csontvelő, bőr, Langerhans-szigetek, vese, faggyúmirigy, mezenchym, gerincvelő, nyirokedény, nyirokcsomó, agyhártya, agy, mellékvese, mellékhere, körömágy, idegdúc, orrgarat, csonthártya, szem, sziklacsont, szívburok, perifériás idegrendszer, tüdő, agyfüggelék, hüvely, tüdőhártya, verejtékmirigy, prosztata, mellmirigy, hörgő, mellékpajzsmirigy, lép, hasnyálmirigy, szív, középfül, bél, izom, tobozmirigy, ínburok, pajzsmirigy, ütőér, thalamus, thymus, petefészek, kötőszövet, orrmelléküreg, vegetatív idegrendszer, hajgyökerek, gyomor, ér, mirigy és epevezeték.

Ne hezitálj, ha úgy érzed, valami nem teljesen „klappol” a szervezetedben, és tegyél pontot a problémára, hogy újra jól érezhesd magad a bőrödben.

SensitivefoodsHeaderPictures1.jpg
Sensitivefood3.jpg
vicardio300-2.jpg
bottom of page