GYÓGYMÓDOK ÉS KEZELÉSEK

Fájdalom-ambulanciánkon kiderítjük ismeretlen eredetű fájdalmainak okát és megoldásokat tudunk nyújtani a panaszok kiküszöbölésére.

Kérjük, kattintson az alábbi linkek valamelyikére és tájékozódjon, hogy milyen egészségügyi szolgáltatásokat tudunk nyújtani az Ön problémájának megoldására!

Természetesen minden esetben az orvos dönti el, hogy a felsoroltak közül mely kezelések lehetnek az Ön számára hasznosak.

 

Sensitivefood2.jpg

Nincs annál rosszabb érzés, mintha az embernek valami egészségügyi problémája van és az orvosok nem jönnek rá, mi lehet az oka. Ilyenkor tehet nagyon jó szolgálatot a góckeresés, mely feltárhatja az valódi okot, melyet ha kezelnek, végre visszabillenhet állapotunk az egészséges mederbe.

Egészséged hosszú távú védelme érdekében ajánlott felkutatni minden gócot a szervezetedben.

Termoterápia1.jpg

A Booster-t, mely az Oncotherm KFT. ( német-japán-magyar) legutóbbi fejlesztése, az onkológia számára fejlesztették ki, ennek ellenére más orvosi területen is sikeresen alkalmazható. Az onkológia mellett olyan területeken lehet használni, mint a rheumatológia, sport orvoslás, neurológia és idegsebészet, dermatológia és fájdalommentes terápiák.

akupunktúra2.jpg
Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egy része, s kb. 4-5OOO éves hagyományra tekinthet vissza. A világ minden táján ismert, tulajdonképpen egy ingerterápia, melynek célja a belső egyensúly helyreállítása.

A betegség nem más, mint a belső egyensúly felbomlása.

Szervezetünket energetikai szemmel nézi, s a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerhez hasonlóan, Yin és Yang energetikai állapotra osztja fel. A Yang energia a napot, a mozgást, a nappalt, a férfiasségot képviseli, többek között. A Yin energia a holdat, az éjszakát, a nyugalmat, a nőiességet testesíti meg.

neuralterápia1.jpg
Neuralterápia

Különböző gócok szűrése és kezelése speciális ingerterápiával. Neurálterápia az akupunktúrához hasonlóan -  jórészt saját pontrendszerrel dolgozva - az adott szervekhez tartozó reflexzónákon, akupunkúrás meridiánokon és az idegpályákon keresztül igyekszik szabályozni az egyes szervek működését. A perifériás idegek segítségével jut el a mélyebb szabályozandó területekre a hatása.

Fizioterápia
 • Fizioterápia

 • Izom- és idegingerlés

 • TENS kezelés

 • Orvosi masszázs

 • Diadinamikus ultrahang

 • Mágnesterápia

 • Lézerterápia

Enzimterápia

Ma már mindenki ismeri a vitaminok, nyomelemek, sőt a gyógynövények szerepét is az egészség fenntartásában, de az enzimekről igen kevés ismeretünk van, pedig részt vesznek minden életműködésünkben. A velünk született enzim-készlet genetikailag meghatározott, így egyes enzimek hiánya – a kapcsolódó panaszokkal együtt – örökletes tényező lehet. Szerencsére, az enzimek pótlásával a legtöbb probléma már kezelhető!

Az enzimek minden sejtünkben megtalálható, fehérje természetű óriásmolekulák, olyan biológiai katalizátorok, melyek az életfolyamatok fenntartásában (sejtosztódás, fehérjeszintézis, energiatermelés, bio-molekulák előállítása és lebontása, tápanyagok lebontása stb.) nélkülözhetetlenek.

Tens Kezelés2.jpg
TENS kezelés (elektromos idegstimuláció)

A vérkeringés javítása, fájdalomcsökkentés. A beteg területen a fájdalom kiváltása a csökkent vérkeringés növelésével. A keringés javításával fokozottan jutnak az érintett területre az un. fájdalomcsillapító anyagok is és nagyobb koncentrációban fejtik ki hatásukat.

ultrahang.jpg

Kiváló hatással rendelkezik

 • mozgásszervi betegségek,

 • fájdalomszindrómák,

 • lágyrszreumatikus panaszok

esetében.

Műszeres fizikoterápiás kezelés, amely 15-20 percig tart.

Sorozatkezelés, általában 10-15 kezelés szükséges.

masszázs.jpg

Orvosi masszázs

 • teljes test illetve részmasszázs

 • komplementer mozgás és masszázs terápia

A tartási és mozgási rendellenességek, lágyrész-reumatizmusok, fájdalmas izomgörcsök esetében gyógyító, de panaszmentes egyénben is élettanilag kiváló relaxáló hatású a különböző fajtájú masszázsterápia.

30 (rövid) és 60 perces (egész testreható) masszázsterápia.

Heti egy, vagy kéthetes időközönként ismétlendő kezelési módszer.

magnesterapia.jpg
 • fájdalomcsillapítás

 • érszűkület

 • közérzet javítás

Fájdalommentes, kényelmes, elektromágneses kezelési forma. Kezelési idő: 8-40 percig tarthat, de leggyakrabban 15-25 perces időtartamú, javallattól függően. 10-15 kezelésből álló sorozat az általános, de közérzet javításra heti egy-egy kezelés is igénybe vehető.

A terápia természetes módon segíti szervezetünk energetikai rendszerét, a legkisebb egységének, a sejteknek jobb hatásfokon történő működését elősegítve. A sejt az élet alapköve. Egy ember kb. 70-100 billió különböző specializált sejtből áll, melyek a sejtkapcsolódások, szövetek és szervek harmonikus összjátékában rendeződnek. Hogy feladatait elláthassa, a sejtnek energiára van szüksége, melyet az anyagcserén keresztül önmaga állít elő, ehhez viszont tápanyag és oxigén kell.

ízületi-gyulladások-reumatológia.jpg

OEP által finanszírozott, háziorvosi beutalóval igénybe vehető, nem csak kerületi betegek részére!

Fizioterápia, masszázs:

Alacsony költségtérítéssel, előjegyzéssel, várakozás nélkül!

 

izom- és idegingerlés

​​

Alkalmazása:

 • bénulásoknál

A bénult izomzat idővel zsugorodik és görcsös, fájdalmas tartásban rögzül.

A beavatkozás célja ennek a megakadályozása.

Soft Lézer kezelés2.jpg
 • sebgyógyulás elősegítése

 • fájdalomcsillapítás

 • elektromágneses biostimuláció

A lézerfény a közönséges fénynek egy jól összerendezett nyalábja, amelyben a fényrészecskék azonos fázisban rezegnek, és a hullámhosszuk is azonos. A 150 - 500 -1800 mW teljesítményű lézereket lágylézernek (azaz soft-lézer) nevezzük.

A készülék 150-500-1800  mW teljesítményű, látható és láthatatlan, ez utóbbi  infra lézer-fejjel is működik. Az infra lézer lényege a mélyebb behatolás,  (akár 8 cm mélységben is történő) ezért az inak, izmok, ízületek kezelésére kiválóan alkalmas.