top of page

GYÓGYMÓDOK ÉS KEZELÉSEK

Fájdalom-ambulanciánkon kiderítjük ismeretlen eredetű fájdalmainak okát és megoldásokat tudunk nyújtani a panaszok kiküszöbölésére.

Kérjük, kattintson az alábbi linkek valamelyikére és tájékozódjon, hogy milyen egészségügyi szolgáltatásokat tudunk nyújtani az Ön problémájának megoldására!

Természetesen minden esetben az orvos dönti el, hogy a felsoroltak közül mely kezelések lehetnek az Ön számára hasznosak.

 

Termoterápia1.jpg

A Booster-t, mely az Oncotherm KFT. ( német-japán-magyar) legutóbbi fejlesztése, az onkológia számára fejlesztették ki, ennek ellenére más orvosi területen is sikeresen alkalmazható. Az onkológia mellett olyan területeken lehet használni, mint a rheumatológia, sport orvoslás, neurológia és idegsebészet, dermatológia és fájdalommentes terápiák.

akupunktúra2.jpg
Akupunktúra

Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászat egy része, s kb. 4-5OOO éves hagyományra tekinthet vissza. A világ minden táján ismert, tulajdonképpen egy ingerterápia, melynek célja a belső egyensúly helyreállítása.

A betegség nem más, mint a belső egyensúly felbomlása.

Szervezetünket energetikai szemmel nézi, s a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerhez hasonlóan, Yin és Yang energetikai állapotra osztja fel. A Yang energia a napot, a mozgást, a nappalt, a férfiasségot képviseli, többek között. A Yin energia a holdat, az éjszakát, a nyugalmat, a nőiességet testesíti meg.

ízületi-gyulladások-reumatológia.jpg

OEP által finanszírozott, háziorvosi beutalóval igénybe vehető, nem csak kerületi betegek részére!

Fizioterápia, masszázs:

Alacsony költségtérítéssel, előjegyzéssel, várakozás nélkül!

 

izom- és idegingerlés

​​

Alkalmazása:

 • bénulásoknál

A bénult izomzat idővel zsugorodik és görcsös, fájdalmas tartásban rögzül.

A beavatkozás célja ennek a megakadályozása.

neuralterápia1.jpg
Neuralterápia

Különböző gócok szűrése és kezelése speciális ingerterápiával. Neurálterápia az akupunktúrához hasonlóan -  jórészt saját pontrendszerrel dolgozva - az adott szervekhez tartozó reflexzónákon, akupunkúrás meridiánokon és az idegpályákon keresztül igyekszik szabályozni az egyes szervek működését. A perifériás idegek segítségével jut el a mélyebb szabályozandó területekre a hatása.

Fizioterápia
 • Fizioterápia

 • Izom- és idegingerlés

 • TENS kezelés

 • Orvosi masszázs

 • Diadinamikus ultrahang

 • Mágnesterápia

 • Lézerterápia

Enzimek%252Bfeladatai%252Bk%25C3%25BCl%2
Enzimterápia

Ma már mindenki ismeri a vitaminok, nyomelemek, sőt a gyógynövények szerepét is az egészség fenntartásában, de az enzimekről igen kevés ismeretünk van, pedig részt vesznek minden életműködésünkben. A velünk született enzim-készlet genetikailag meghatározott, így egyes enzimek hiánya – a kapcsolódó panaszokkal együtt – örökletes tényező lehet. Szerencsére, az enzimek pótlásával a legtöbb probléma már kezelhető!

Az enzimek minden sejtünkben megtalálható, fehérje természetű óriásmolekulák, olyan biológiai katalizátorok, melyek az életfolyamatok fenntartásában (sejtosztódás, fehérjeszintézis, energiatermelés, bio-molekulák előállítása és lebontása, tápanyagok lebontása stb.) nélkülözhetetlenek.

Tens Kezelés2.jpg
TENS kezelés (elektromos idegstimuláció)

A vérkeringés javítása, fájdalomcsökkentés. A beteg területen a fájdalom kiváltása a csökkent vérkeringés növelésével. A keringés javításával fokozottan jutnak az érintett területre az un. fájdalomcsillapító anyagok is és nagyobb koncentrációban fejtik ki hatásukat.

ultrahang.jpg

Kiváló hatással rendelkezik

 • mozgásszervi betegségek,

 • fájdalomszindrómák,

 • lágyrszreumatikus panaszok

esetében.

Műszeres fizikoterápiás kezelés, amely 15-20 percig tart.

Sorozatkezelés, általában 10-15 kezelés szükséges.

magnesterapia.jpg
 • fájdalomcsillapítás

 • érszűkület

 • közérzet javítás

Fájdalommentes, kényelmes, elektromágneses kezelési forma. Kezelési idő: 8-40 percig tarthat, de leggyakrabban 15-25 perces időtartamú, javallattól függően. 10-15 kezelésből álló sorozat az általános, de közérzet javításra heti egy-egy kezelés is igénybe vehető.

A terápia természetes módon segíti szervezetünk energetikai rendszerét, a legkisebb egységének, a sejteknek jobb hatásfokon történő működését elősegítve. A sejt az élet alapköve. Egy ember kb. 70-100 billió különböző specializált sejtből áll, melyek a sejtkapcsolódások, szövetek és szervek harmonikus összjátékában rendeződnek. Hogy feladatait elláthassa, a sejtnek energiára van szüksége, melyet az anyagcserén keresztül önmaga állít elő, ehhez viszont tápanyag és oxigén kell.

Soft Lézer kezelés2.jpg
 • sebgyógyulás elősegítése

 • fájdalomcsillapítás

 • elektromágneses biostimuláció

A lézerfény a közönséges fénynek egy jól összerendezett nyalábja, amelyben a fényrészecskék azonos fázisban rezegnek, és a hullámhosszuk is azonos. A 150 - 500 -1800 mW teljesítményű lézereket lágylézernek (azaz soft-lézer) nevezzük.

A készülék 150-500-1800  mW teljesítményű, látható és láthatatlan, ez utóbbi  infra lézer-fejjel is működik. Az infra lézer lényege a mélyebb behatolás,  (akár 8 cm mélységben is történő) ezért az inak, izmok, ízületek kezelésére kiválóan alkalmas.

masszázs.jpg

Orvosi masszázs

 • teljes test illetve részmasszázs

 • komplementer mozgás és masszázs terápia

A tartási és mozgási rendellenességek, lágyrész-reumatizmusok, fájdalmas izomgörcsök esetében gyógyító, de panaszmentes egyénben is élettanilag kiváló relaxáló hatású a különböző fajtájú masszázsterápia.

30 (rövid) és 60 perces (egész testreható) masszázsterápia.

Heti egy, vagy kéthetes időközönként ismétlendő kezelési módszer.

bottom of page