top of page

Műszeres diagnosztika

vicardio300-1.jpg
VICARDIO VIZSGÁLAT

VICARDIO vizsgálat = 3 dimenziós EKG vizsgálat

(12 csatornás EKG, 3 dimenziós "szívkép" elemzéssel)

Mit jelent a "szív-kép" analyzise?

A szívének képe egy "pillanatfelvétel" , amelyet speciális algoritmus segítségével az elektrokardiogram jele által tartalmazott információkból nyerünk.

A Vicardio a szív funkcionális állapotának és a stressz (kémiai, fizikai, táplálkozási, psychés, környezeti) általi terhelésének kiértékelésére szolgáló biofizikai mérő és értékelő módszer, amely hagyományos EKG méréssel összekötött 3D (dimenziós) megjelenítést biztosít.

A Vicardio "információ-mikroszkópja" leméri és kiszámítja a stressz-terhelését és grafikusan ábrázolja a szívműködést, valamint a szív funkcionális paramétereit.

Egy speciális kibernetikus algoritmus segítségével történik az EKG jelek mikro eltéréseinek kiértékelése, melyeket a szem már nem tud érzékelni. Az így kinyert többlet információ segítségével a készülék nem csak kiértékeli a kapott információt, hanem vizuálisan megjeleníti a szív háromdimenziós képét, (topológiai leképezés az EKG jelek vektorgrafikus megjelenítése), és a szükséges figyelmeztetést is megadja amennyiben a kapott érték egy átlagos értéktől lényegesen eltér.

A Vicardio nem állít fel diagnózist; viszont olyan finom elektrofiziológiai eltérések felismerését teszi lehetővé, amelyek a szív komolyabb megbetegedését előzhetik meg. Továbbá utalhatnak bizonyos egyéb eltérésekre is. Adott esetben az orvos további orvosi vizsgálatokat javasolhat a páciensnek.

Amennyiben a Vicardio nem állapít meg eltérést, az még nem zárja ki biztosan a szív hibás működését, illetve más betegséget, hiszen lehet egy szívbetegségnek, un. kompenzált formája is, amikor nem okoz panaszt, vagy csak megterheléskor jelez problémát a betegnek.

A VICARDIO vizsgálat célja:

 • Megelőzés: egészséges személyek szívvizsgálata a lehetséges (eddig ismeretlen) rizikófaktorok szűrésére

 • Veszélyeztetett csoportba tartozók szűrővizsgálata megelőzés céljából /pl.: magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, alkohol, fokozott feszültséggel járó munkakör/

 • Különböző stresszek szívhatásának vizsgálata

 • Az aktuális stressz-terhelés kiértékelése

 • Kezelt szívbetegek állapotának nyomon követése

 • Adott gyógyszeres kezelés szívhatásának vizsgálata

 • A szív funkciójának - adott esetben- kedvezőtlen változása esetében időben jövő figyelmeztetés

Kinek lehet szüksége a vizsgálatra?

 • Aki foglalkozása során, vagy pedig otthon gyakran áll feszültség (stressz) hatása alatt.

 • Aki lehetőleg biztos akar lenni afelől, hogy ezáltal nem alakultak ki a szívfunkciójában kedvezőtlen változások.

 • Aki orvosi kezelés alatt áll és a mindenkori állapotáról információt szeretne kapni rendszeresen, hogy még időben orvoshoz fordulhasson szíve állapotának rosszabbodása esetén.

 • Aki gyakran áll lelki megterhelés (pl.: sport következtében, üzleti utazásai alkalmával) alatt és meg szeretne győződni arról, hogy szíve elektromos működési -folyamatában nincs semmilyen kedvezőtlen eltérés sem.

 • Aki nem táplálkozik megfelelően és akinél így hiányállapot alakul ki bizonyos nyomelemek vonatkozásában (pl.: kálium, magnézium, stb.) Ezeknek az elemeknek jelentős hatása ismert a szív működésében. A hiányállapot a szív-stressz helyzetét jelenti.

Milyen gyakran érdemes a vizsgálatot elvégezni?

Ajánlatos évente egy alkalommal a vizsgálat, amely felvilágosítást ad a paciensnek és orvosának is arra vonatkozóan, hogy mennyi terhelés érte a szívét.

SensitivefoodsHeaderPictures1.jpg
Sensitivefood3.jpg
vicardio300-2.jpg
bottom of page