top of page

Ránctalanító kezelés botoxszal

BotoxKezeles1.jpg
Modern szépészet.jpg
BotoxKezeles2.jpg
szeparc.jpg
széparc3.jpg
Botox_Vistabel_leggyakoribb_beadasi_pont
ranctalanitas-botox.jpg
botox_3.jpg
botox_4.jpg
homlok-botox.3jpg.jpg

Ránctalanító kezelés botoxszal

Hogyan tüntethetőek el a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök között kialakuló „rosszalló” ráncok és a homlokunkon vagy az ajkaink mellett megjelenő, majd egyre mélyülő ráncok? A lézeres bőrfiatalitással ellentétben a botoxkezelés nem a bőr rugalmasságát állítja vissza, hanem azoknak az izmoknak a folyamatos feszülését szünteti meg, amelyek a ráncok kialakulásáért felelősek. A kezelés – a megfelelő szakmai felkészültség mellett – teljesen veszélytelen, és a ráncok minimum 3, maximum 6 hónapig tartó kisimulását eredményezi.

Milyen típusú ráncok esetén alkalmazható a botoxkezelés?

Az öregedő bőr fiatalítására többféle módszer is létezik, és ezeket akár egymással kombinálva is alkalmazhatjuk, attól függően, hogy milyen típusú ráncokat szeretnénk eltüntetni a kezeléssel.

Ha a ráncok a bőr általános rugalmasságának csökkenéséből adódóan alakultak ki, akkor a klinikánkon is alkalmazott lézeres bőrfiatalító kezelést ajánljuk, amely a bőrfelszín és a bőr alatti kötőszövetek erős ingerlésén keresztül hoz létre egy szinte teljesen új kötőszöveti struktúrát a bőr felszíne alatt elhelyezkedő rétegekben.

Egy másik, szintén hatékony módszer a botoxszal történő kezelés. Ez a módszer azonban nem a kötőszöveti lazulás, hanem a tartós izom-összehúzódások miatt kialakult ráncok megszüntetésére szolgál.

Az életkor előrehaladtával ilyen ráncból alakul ki egyre több az arcunkon. Ezeket nevezzük mimikai vagy más néven dinamikus ráncoknak: ilyenek a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök között kialakuló függőleges vagy „haragos” ráncok (ezeket „aggodalom” és „rosszalló” ráncoknak is nevezik), illetve a homlok- és az ajakráncok.

Hogyan hat a botoxkezelés?

A botox a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt, botulinum toxin nevű méreganyagból előállított gyógyszer. Az eredeti vegyület egy igen erős idegméreg, amely magas koncentrációban a botulizmusnak nevezett, bénulással járó, életveszélyes kórképet váltja ki.

A botoxkezelés épp a botulinum toxin izombénulást okozó hatását használja fel az arc ráncainak elsimítására. Rendkívül kis koncentrációban, az arc egy-egy pontjára bejuttatva ez az anyag nem okoz semmiféle károsodást a szervezetben, viszont képes rá, hogy hosszabb időre leállítsa az arc azon izmait, amely a mimikai ráncok kialakulásáért felelős.

A folyamat egész pontosan a következő módon zajlik: a bőr alá, a ráncok területeire juttatott botox megakadályozza, hogy az idegsejtekből eredő ingerületek elérjék az izmokat, így azok nem tudnak összehúzódva maradni. Az idegsejtekből eredő ingerületek gátlása azáltal valósul meg, hogy az izmok összehúzódásáért felelős idegi ingerületátvivő anyag, az acetilkolin rövid idő múlva már egyáltalán fel sem szabadul.

A tartós izom-összehúzódások ezáltal megszűnnek, a ráncok pedig kisimulnak.

Hogyan alkalmazzuk a botoxot?

A botoxot injekció formájában juttatjuk be az arc bőre alá, azokra a területekre, ahol az eltüntetni kívánt ráncok találhatóak. Ez egy gyors és fájdalommentes eljárás, amely mindössze 15-20 percet vesz igénybe.

A botox – amely eredetileg por formájú, az injekció sóoldatban, hígított formában tartalmazza – átlagosan 2-10 nap alatt fejti ki izomgátló hatását. Ennyi időre van szükség ahhoz, hogy az idegsejtek működését gátló anyag megállítsa az acetilkolin felszabadulását, megszakítva ezzel a molekulák izomsejtekhez történő áramlását.

Kinek ajánlott a botoxkezelés?

A botoxkezelés – az alább felsorolt eseteket kivéve – főként azok számára ajánlható, akiknél az életkorukból kifolyólag már viszonylag erőteljesebbek az arc ráncosodási folyamatai. Ez persze nem mindenki számára zavaró, mivel azonban egy szinte teljesen veszélytelen kezelésről van szó, nem feltétlenül kell együtt élnünk olyan ráncokkal, amelyekkel nem akarunk.

Kinek nem ajánlott a botoxkezelés?

A botoxkezelés nem ajánlott sem a várandós, sem pedig az éppen szoptató anyukák számára.

Nem alkalmazható a kezelés továbbá azokban az esetekben sem, ha valakinél korábban allergiás reakció lépett fel a botoxszal, vagy az injekcióban található bármely más összetevővel, például a humán szérum albuminnal szemben.

Lázas állapotban szintén nem végezzük el a kezelést, és azokban az esetekben sem, amikor valakinél ritkán előforduló, speciális ideg-izom betegség van jelen.

18 év alatt és 65 év felett ugyancsak nem javasoljuk ennek a módszernek az igénybevételét.

Meddig tart a botoxkezelés hatása?

A legelső botoxkezelés ránctalanító hatása a homlok- és a szemöldök közötti ráncok esetében körülbelül 4-6 hónapig tart, a szem környéki szarkalábaknál pedig valamivel rövidebb ideig, úgy 3-4 hónapig érvényesül az injekció ráncsimító hatása.

A botoxkezelés ezen időszak elmúltával újra megismételhető. Pozitívum, hogy az ismételt kezelések hatásai már valamivel hosszabb ideig, néhány hónappal tovább érvényesülnek, így minden további kezelés egyre erőteljesebb ránctalanító hatást eredményez.

Két kezelés között minimálisan 3 hónapnak kell eltelnie, ennél sűrűbb időközönként az orvosi ajánlások szerint nem szabad újabb kezeléseket végezni. Egy évben emellett maximálisan 3 kezelés az, amely még megengedhető.

Vannak-e mellékhatásai a botoxkezelésnek?

A botoxkezelés – a botulinum toxin pontos és szakszerű adagolása esetén – teljesen biztonságos. A vegyület – az említett időszakokat követően – mindenféle káros mellékhatás nélkül magától is lebomlik.

Enyhébb és idővel megszűnő mellékhatások ritkán ugyan, de kialakulhatnak. Ezek közé tartozik például a szúrások helyén kialakuló bőrpír, illetve az enyhe duzzanatok.

Esetenként 1-2 napig tartó fejfájás, enyhe influenzaszerű tünetek, illetve a szúrás helyéhez közeli izmok gyengesége is előfordulhat, például a felső szemhéj esetében. Ez utóbbi magától is megszűnik az izomműködés spontán visszatérésével.

Amennyiben Ön vérhígító gyógyszert szed, ezt fel kell függesztenie a botoxkezelés előtt, emiatt ugyanis bevérzések alakulhatnak ki a szúrások helyein.

Van-e valamilyen teendőm a botoxkezelést követően?

Közvetlenül az injekciózás után – nagyjából 3 óráig – kerülendő a vízszintes testhelyzet és a hajolgatás annak érdekében, hogy a botulinum toxin a kezelt területen maradjon.

Kerülje továbbá a kezelt terület dörzsölését, és ne végeztessen ezen területen más kozmetikai kezelést a következő 5 napban. Ugyanebben az időszakban a szauna és a szolárium használata, illetve a napozás és a forró fürdőzés is mellőzendő, a bőr nagyobb mértékű hőmérséklet-emelkedése ugyanis ronthatja a kezelés hatékonyságát.

 

Gyakori kérdések:

  • Fájdalmas ez a beavatkozás? Nem, helyi érzéstelenítéssel történik. A beavatkozás után kb. 1-2 napig minimális feszülést érez a paciens.

  • Mennyi ideig tart a hatása? 3-4 után kontrol vizsgálat során esetleges kis kiigazítás szükséges, de évekig tart a hatása

  • nem lép fel allergia? Szövetbarát, Anti allergén.(kivétel a hyaluronsav nátrium-hyaluronátra való túlérzékenység)

Kiknek ajánljuk ezt a beavatkozást?

Azoknak ajánljuk a Meysun bio-felszívódó szálas arc- és testkontúrozást, akik

  • arcon, nyakon, felkaron, hason, csípőn és deréktájon lógó bőrtől szeretnének megszabadulni

  • arckontúrjukat szeretnék megváltoztatni, vagy fiatalítani, természetes hatással;

  • szemöldöküket szeretnék megemelni.

  • nem szeretnének műtéten átesni;

 

A kezelés ára: A Bio-felszívódó szálakkal végzett arckontúrozás ára az alkalmazott szálak mennyiségétől és minőségétől is függ, amelyet előzetesen felmér az alkalmazó orvos és természetesen csakis a közös megállapodás alapján alkalmaz. A beavatkozás költsége változó, 80.000-200.000 forint.

 

bottom of page